kup 1.2 tsi 105 KM, jeżdżąc eko spalisz mało a zawsze pod nogą będzie zapas, 1.4 lpg ani nie jedzie ani nie jest tanie w utrzymaniu bo 2x częściej przeglądy i droższe
Jaki silnik wybrac w Fabii II ?
Zwiń
X
-
Potwierdzam to co pisze2.0-16v Michał, Ja mam tę jednostkę w swojej służbowej fabii i sprawuje się bardzo dobrze. Ma już 280 tys przebiegu i jedyny problem był taki że się szybko wystudzała. Jeżeli bierzesz nową z salonu dokup osłonę na silnik (nie wiem czy teraz jest w standardzie czy nie). Jeżeli jeżdzę po mieście (robię około 100 km dziennie) pali mi ok 4.8l. Na trasie LDZ-WWA jeżeli nie przekraczam 95km/h (2200 obroty) to schodzę do 2,9l (oczywiście bez włączonej klimy na autostradzie). Jest głośna to największa wada. chodzi jak traktor znajomi się śmieją że jeżdzę traktorem marki skoda. Jeżeli chodzi o dynamikę uważam ze na polskie warunki jest wystarczająca.Wyprzedaż garażowa
Różności od książek przez budowlankę po części moto
https://sprzedajemy.pl/oferty-uzytko...e=60&offset=60
Większość ofert dla OCP do negocjacji :P
Komentarz
-
-
Mamy w rodzinie od roku F2 kombi z 1,6 TDI i powiem szczerze, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tym pędzidłem. Lata nim głównie żona, codzienne trasy po 70km. Problem DPF-a nie istnieje. Przelot w rok 18.000 km. Auto o fajnej dynamice, choć tylko 75 Km. Bałem się jak kupowałem, ale jest ok. W mieście bardzo fajna dynamika i praca skrzyni, w trasie też bez kompleksów. Czasem aż mnie wnerwia, że na dwójce fabia odpycha mi się lepiej niż moja O2 1,9. Ale cóż...
Komentarz
-
Komentarz